Rust in de tuin, rust in je hoofd

Een gezellige en rustige tuin is niet alleen een mooi gezicht, maar ook het beste medicijn voor een druk bestaan. In dit blog pakken we uit met enkele tips en tricks om het verlengstuk van je huis zonder veel moeite om te toveren in je persoonlijke ‘happy place’, dé plek om heerlijk te onthaasten en de knop volledig om te draaien na weer een drukke dag. Rust in de tuin geeft rust in het hoofd!

5 tips om van je tuin een rustpunt te maken </H2>

  • Ruim op, creëer ruimte en rust

Niemand is fan van opruimen, maar we houden allemaal wel van het resultaat. Opgeruimd staat immers netjes. Dat geldt ook voor je tuin, die je daarmee direct (meer) ruimte en rust geeft. Kies voor de grote schoonmaak, neem afscheid van ongewenste beplanting en kapot meubilair en maak je achtertuin spic en span. Het zal wellicht even bloed, zweet en tranen kosten, maar je kan daarna wel heerlijk genieten van de lusten.

  • Ga voor groen

Meer groen in je tuin zorgt voor meer geluk en minder stress. Dat bedenken we niet, maar is meermaals wetenschappelijk bewezen. Beplanting is dus een must. Kies echter wel voor planten en bloemen die niet zoveel onderhoud nodig hebben, want anders krijg je wellicht nog stress van het klussen. Of je moet er van houden, natuurlijk.

  • Voeg meer water toe

Naast groen voegt ook water extra zen toe aan je tuin. Vooral het geluid van kabbelend water zorgt bij veel mensen voor rust en ontspanning. Ook bij jou? Met een vijver vol vissen heb je direct het gewenste resultaat. Of wat te denken van een fraai waterornament, zoals een leuk tuinfonteintje of een watertafel. Hang je liever zelf in het water? Dan kan je nog altijd gaan voor een eigen zwembad of een jacuzzi. Bedenk echter wel dat je hiervoor ruimte nodig hebt. Anders wordt het snel té druk in je tuin.

  • Maak eigen ‘happy place’

Geen comfortabele plek in eigen tuin om te ontspannen? Dat is niet best. Wie rust wil vinden in het verlengstuk van zijn huis doet er goed aan om een eigen ‘happy place’ te creëren. Investeer dus in een gezellige aankleding en een prettige zitplek: een heerlijke loungeset, een zacht ligbed of een sfeervol tuinhuisje. Je kan allerlei kanten op met je tuinparadijs.

  • Geniet (meer) van je tuin

Het klinkt als een open deur, maar probeer gewoon eens wat meer te genieten van je eigen tuin. Zeker na het toepassen van eerdergenoemde, praktische tips. Je zal zien dat het dan steeds makkelijker wordt om rust te vinden in eigen huis. De tuin staat zo binnen no-time voor ontspanning, dé plek om even te relaxen. Precies zoals jij wilt: met een goed boek, je favoriete muziek, een leuke serie of met online topvermaak op OnlineCasinoGids.com. Het is maar net wat je smaakt!

26 Aug 2020